Nils-Otto Olsson har gått i mål!

image113

Nils-Otto Olsson i sin glans dagar! Här som ordförande i Blekinge Ishockeyförbund när han prisade en av spelarna
i Kinas hockeylag när de mötte Blekinge den 25 febr. 1972. Foto: Bengt Mauritzson som bevakade för BLT.

Politikern, idrottsledaren, läraren, teknikern, FN-soldaten med mycket annat Nils-Otto Olsson har gått i mål. Han nådde målsnöret i måndags ( 10.3 ) och skulle den 6 oktober har fyllt 83.
Därmed har en av Kallinges absolut mesta profiler, alla kategorier, gått ur tiden. Ända in i det sista var han aktiv i det socialdemokratiska partiet. Han bevistade ett möte bara för någon dag sedan. Å så ville Nils-Otto att det skulle va.
Nils-Otto var anställd vid F 17 i Kallinge och han fick bla. uppleva ett intressant och intensivt uppdrag som FN-soldat i Kongo.
Han var under många år ordförande i Ronneby Fritidsnämnd men också ordförande i fyra år när fritid slogs samman med kulturen och blev en gemensam nämnd.
Nils-Otto var ingen dagslända. Hade han fått ett uppdrag tog han väl hand om detta och var det troget i många år.
Ta t.ex. hans ordförandeskap i Blekinge Ishockeyförbund där han höll i klubban från 1967 till 1997. Han ersatte på sin tid en annan kämpe, nämligen journalisten och platschefen för BLT:s lokalkontor i Ronneby Erik Gullberg. Han
var också under ett antal år styrelseledamot i Blekinge Idrottsförbund.
För min egen del upplevde jag spännande dagar med Nil-Otto 1972.
Kina hade chockat världen med att ställa upp ett ishockeylag till VM och nu ville de möta det bästa som fanns, nämligen ett antal svenska lag. Naturligtvis var Blekinge ett av besökslänen.
Svenska Ishockeyförbundet tog emot  kinesiska ishockeylandslaget under tiden 17.2 - 28.2 och fredagen den 25
var det historisk match mot ett blekingelag med mat och högtidlig prisutdelning på Ronneby Brunn. Se bilden ovan.
Jag bevakade det historiska ögonblicket för BLT och jag minns när jag hopplöst nog försökte "plåta" kinalagets målvakt tillsammans med dåtidens blekingeflicka. Jag ville att de skulle kramas och kinda, men grabben gjorde enormt motstånd.
En tolk kom till hans undsättning och han berättade att så gör man inte i Kina. Det var mycket förbjudet. Men jag fick ju en bild på Nils-Otto som glad prisutdelare istället.
Tack Nils-Otto för många trivsamma och spännande upplevelser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback